Із Закарпаття на Одещину передали човен для рятувальних операцій та супроводу суден із зерном

Із Закарпаття на Одещину передали човен для рятувальних операцій та супроводу суден із зерном

Фото
Укрінформ
Із Закарпаття на Одещину передали човен, його використовуватимуть для рятувальних операцій та супроводу вантажних суден із зерном.

Про це повідомили в Телеграмі Закарпатської ОВА, передає Укрінформ.

"Закарпаття передало сучасний рятувальний човен Magnum та спецобладнання для проведення невідкладних робіт на воді колегам з Головного управління ДСНС в Одеській області." - йдеться в повідомленні.

Як інформують в ОВА, спеціалізовану техніку залучатимуть у рятувальних операціях і, можливо, для супроводу операцій з транспортування зерна з місцевих портів.

Зазначається, що човен виготовлений зі склопластику та має низький надводний борт для полегшення рятувальних операцій, системи самовідкидання й самовиправлення, оснащений дизельним бортовим двигуном водометного типу.

На борту човна встановлене сучасне навігаційне обладнання Garmin.

Техніку вдалося отримати завдяки співпраці з обласним благодійним фондом «Дім милосердя» та THK Stiftelsen (Норвегія) за координації Ужгородської РВА.

Читайте також: Наступні кораблі із зерном вже готові до відправлення з українських портів – Кулеба

Як повідомлялося, 1 серпня, вперше від початку повномасштабного вторгнення рф на територію України, з Одеського порту вийшло судно з українським продовольством. На його борту понад 26 тис. тонн кукурудзи. Судно Razoni під прапором Сьєрра-Леоне прямує до порту Триполі, Ліван. Воно рухається коридором, безпеку якого підтвердили ООН та Туреччина.

Фото: Телеграм Віктора Микити

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-