Перевізник з Прикарпаття розповів СБУ, як його намагалися вербувати росіяни

Перевізник з Прикарпаття розповів СБУ, як його намагалися вербувати росіяни

Відео
Укрінформ
російська фсб намагалася завербувати жителя Прикарпаття, який до повномасштабної війни працював приватним перевізником.

Про це у Фейсбуці повідомляє управління СБУ в Івано-Франківській області, передає Укрінформ.

«Контррозвідка СБУ викрила російську фсб на спробі вербування ще одного жителя Івано-Франківщини. Місцевий житель працював приватним перевізником. До початку повномасштабного вторгнення він виконував пасажирські рейси в російську федерацію», - зазначається в повідомленні.

За інформацією СБУ, у 2020 році на російському пункті пропуску «Троєбортноє» його затримали співробітники прикордонної служби фсб та звинуватили в нібито перевищенні ліміту перетинів кордону.

«Під цим надуманим приводом чоловіка відвели в окрему кімнату для «бесіди». Під час розмови представник фсб цікавився суспільно-політичною обстановкою в західному регіоні України, ставленням місцевих мешканців до війни на сході, готовністю громадян брати участь у бойових діях», - зазначають в управлінні СБУ.

Читайте також: рф намагається вербувати європейців, пов'язаних з доставкою зброї в Україну - розвідка

Крім того, представник фсб збирав дані про інших перевізників та громадян, які користуються такими послугами. Цікавився шляхами перетину кордону поза пунктами пропуску. Також він випитував компрометуючі дані на працівників, які обслуговують роботу цієї ділянки кордону.

Для подальшого контакту представник ворожої спецслужби обумовив наступні зустрічі на пункті «Троєбортноє» та взяв номер телефону перевізника. Втім, як зазначається, з початком повномасштабного вторгнення перевізник усвідомив небезпеку контакту з представником ворожої спецслужби.

«Він повідомив СБУ про подробиці спілкування на кордоні та про те, що дій на шкоду Україні за завданням росіян не вчиняв», - вказали в СБУ.

Читайте також: На Вінниччині викрили чоловіка, який працював на рф і "днр" - поліція

Служба безпеки України закликає громадян не піддаватись на спроби тиску з боку держави-агресора та нагадує, що надання в умовах воєнного стану іноземній державі допомоги в проведенні розвідувально-підривної діяльності карається позбавленням волі п’ятнадцять років або довічним позбавлення волі, з конфіскацією майна (ч. 2 ст. 111 КК України).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-