Радник мера заявив про злам депозитарних скриньок ПУМБ у Маріуполі, банк заперечує

Радник мера заявив про злам депозитарних скриньок ПУМБ у Маріуполі, банк заперечує

Уточнено
Укрінформ
Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко повідомив про злам російськими загарбниками депозитарних скриньок у відділенні ПУМБ у тимчасово захопленому місті. Банк цю інформацію спростовує.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

«У приміщенні ПУМБ в Маріуполі знаходились депозитні скриньки. Що і скільки там зберігали маріупольці - невідомо. Але точно зберігали найцінніше, на початок другої фази війни вони були зачинені. Наразі їх абсолютно вичищено, під нуль», - написав Андрющенко.

Утім, у пресслужбі банку заперечують наявність депозитарних скриньок у маріупольському відділенні.

"З 2014 року ПУМБ не надавав послуг депозитарних скриньок або персональних сейфів у регіонах, які знаходились у безпосередній близькості до територій, непідконтрольних Українській владі. Станом на 24.02.2022 банк мав депозитарії у 20 відділеннях Київського, Одеського, Львівського та Харківського регіонів. У Маріуполі персональних сейфів не було, послуга депозитарія не надавалась", - повідомили Укрінформу в ПУМБ.

Також у банку зазначили, що через постійні обстріли з боку російських загарбників 16 відділень та 95 банкоматів ПУМБ у місті Маріуполь і одне відділення та 2 банкомати ПУМБ в місті Волноваха з березня було втрачено - банк втратив контроль та доступ до відділень і АТМ на цих територіях.

Там наголосили, що ПУМБ виключає будь-яку можливість співпраці з російським агресором та категорично засуджує будь-які прояви колабораціонізму.

Обслуговування клієнтів зруйнованих та призупинених відділень здійснюється дистанційно у мобільному додатку ПУМБ Оnline, за допомогою інтернет-банкінгу, на платформі прийому платежів PayHub.com.ua або у Viber-банку ПУМБ та в діючих відділеннях.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Читайте також: Із Маріуполя щодня виїжджають до 100 людей

Маріуполь наразі без нормального постачання електрики, води, газу. З початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч було депортовано в росію і на тимчасово захоплені території Донецької області.

Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних захворювань.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя і створюють картинку «відновлення життя міста».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-