У Житомирі відкрився центр для тимчасового проживання переселенців

У Житомирі відкрився центр для тимчасового проживання переселенців

Фото
Укрінформ
У Житомирі відкрився Колективний центр святого Василія Великого для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Приміщення центру відновлено за рахунок коштів проєкту «Карітас-Україна» «Гідна допомога внутрішньо переміщеним особам у західній частині України» за підтримки Українського гуманітарного фонду... Колективний центр надаватиме допомогу людям, які переміщуються з небезпечних районів», - зазначив Олег Лучка - директор благодійної організації «Благодійний фонд «Карітас-Житомир», яка реалізує проєкт.

За словами проєктного менеджера БФ «Карітас-Житомир» Юлії Мельник, центр розрахований на 44 ліжко-місця. Внутрішньо переміщені особи зможуть проживати у ньому впродовж 30 календарних днів. Облаштуватися в місті їм допомагатимуть кейс-менеджери, соціальні працівники, соціальні педагоги, проєктні менеджери.

У колективному центрі святого Василія Великого є зони для сну і приготування їжі, простір для дітей, санвузли, пральні та сушильні машини. Переселенців раз на день забезпечуватимуть гарячим харчуванням, а також надаватимуть продукти для самостійного приготування їжі та засоби гігієни.

Читайте також: У столиці майже 7,5 тисячі переселенців отримали талони на продуктові набори

Крім того, у центрі людям оформлять грошову допомогу від міжнародного благодійного фонду «Карітас-Україна», а також нададуть їм психологічний та юридичний супровід.

У закладі поселять перші чотири родини переселенців. Допомогою у межах проєкту планується охопити три хвилі новоприбулих людей загальною чисельністю 132 особи.

На території Житомирської міської територіальної громади зареєстровано майже 8,5 тис. внутрішньо переміщених осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-