Маямі передасть Ірпеню 167 одиниць вогнепальної зброї

Маямі передасть Ірпеню 167 одиниць вогнепальної зброї

Укрінформ
Із Маямі (США) до Ірпеня Київської області цього тижня вирушать 167 одиниць вогнепальної зброї.

Як передає Укрінформ, про це міський голова Ірпеня Олександр Маркушин повідомив у Телеграмі.

За словами Маркушина, “в історії міжнародного партнерства України і США це прецедент”.

“Ще навесні ми звернулися до наших міжнародних партнерів з проханням про допомогу у боротьбі з російським агресором. У червні, у відповідь на наше прохання, з ініціативи комісара поліції Маямі Кена Рассела була проведена акція з викупу зброї в містян під назвою "Guns 4 Ukraine". Охочим здати непотрібну зброю пропонували грошову винагороду в розмірі від 50 до 200 доларів за одиницю. До викуплених пістолетів та автоматів поліцейські Маямі додали й конфісковані”, - поінформував міський голова.

За словами мера Ірпеня, завершується юридична процедура передачі зброї, отримані відповідна ліцензія та необхідні дозволи.

Читайте також: В Україну прибули ще чотири системи HIMARS

Як зауважив Маркушин, “фактично сьогодні ми напрацьовуємо модель, за якою, я щиро вірю, в подальшому Ірпінь та інші міста України зможуть отримувати зброю для своєї оборони. Зокрема тривають перемовини з містом Г’юстон”.

“Зброя, яку ми отримаємо від Маямі, буде передана ірпінським поліцейським та бійцям територіальної оборони”, - додав міський голова.

Як повідомляв Укрінформ, Ірпінь і Маямі стануть містами-побратимами. Відповідне рішення ухвалили 2 серпня депутати міської ради Ірпеня. У Маямі таке ж рішення було прийняте наприкінці липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-