Жоден мобільний оператор із рф не зайшов на новозагарбані українські території

Жоден мобільний оператор із рф не зайшов на новозагарбані українські території

Укрінформ
Жоден російський оператор мобільного зв’язку не наважився увійти на новозагарбані українські материкові території, для цього окупанти заснували «кримсько-краснодарську» фірму.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Асоціація реінтеграції Криму.

«Цікаво, що жоден власне «російський оператор мобільного зв’язку» так і не наважився увійти на новоокуповані українські материкові території. Для цього окупанти заснували «кримсько-краснодарську» фірму «К-телеком», афільовану з компанією Cell Group Worldwide Ltd, яка 2014 року незаконно «придбала» захоплене окупантами кримське обладнання «МТС-Україна», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на Херсонщині окупанти продають sim-картки незаконних «операторів» за умови, що особа надає свої персональні дані. Подібна практика використовується окупантами і в Криму для збору персональних даних громадян, які потім можна використати з необхідною для Кремля метою.

Також загарбники дублюють апробовану в окупованому Криму практику надання доступу до VPN-сервісів, які насправді контролюються російськими карателями й спецслужбами. Тобто, в окупованому Криму за населенням окупанти злочинно стежать не тільки за допомогою камер спостереження чи прослуховування. Тотальний злочинний контроль агресором встановлено і в мережі Інтернет, йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Херсонщині росіяни оточили залізничну станцію і вантажать військову техніку

Як повідомляв Укрінформ, у захопленому Херсоні ворогом створено імітацію мобільного зв'язку для тотального контролю жителів.

30 травня загарбники відключили в Херсонській області інтернет і мобільний зв'язок від українських операторів, через що мешканці захоплених територій не можуть увійти до інтернет-банкінгу.

Жителям тимчасово захоплених територій експерти рекомендують користуватися мобільними програмами, побудованими на відкритому коді та VPN-сервісами.

В ОВА закликають мешканців області не надавати паспортних даних для придбання сім-карток російських операторів мобільного зв’язку. Номери «мобільного оператора», які продають окупанти у Херсоні, не ідентифікуються жодною системою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-