Двох суддів з Донеччини підозрюють в участі у терористичній організації

Двох суддів з Донеччини підозрюють в участі у терористичній організації

Укрінформ
Державне бюро розслідувань заочно повідомило про підозру двом суддям з Донеччини, які понад вісім років працюють на терористів.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомляє ДБР у Телеграмі.

«Працівники ДБР заочно повідомили про підозру двом колишнім суддям з Донеччини, які зрадили державі у 2014 році та очолили суди окупаційної влади. Після захоплення частини Донецької області проросійськими незаконними збройними формуваннями ці судді не виїхали з окупованої території. Натомість взяли активну участь у створенні та функціонуванні фейкових судових органів псевдореспубліки. Згодом один з суддів обійняв посаду голови так званого «Тельманівського райсуду днр», другий - став головою «Новоазовського райсуду днр», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що обидва підозрювані дотепер виносять юридично нікчемні вироки стосовно громадян України та коментують свої «рішення» на брифінгах і пресконференціях для пропагандистських телеканалів, чим створюють хибне уявлення про нібито легітимність установленого окупаційного режиму.

Читайте також: Кримського суддю заочно засудили за держзраду до 12 років ув’язнення

Фігурантам заочно повідомлено про підозру за участь у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Санкція статі передбачає покарання у вигляді позбавлення до 15 років. Процесуальне керівництво здійснює Донецька обласна прокуратура.

Як повідомлялося, депутату Куп’янської міської ради у Харківській області повідомили про підозру у колабораціонізмі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-