«Ми хочемо бачити наших Героїв живими»: рідні захисників Азовсталі провели акцію у Житомирі

«Ми хочемо бачити наших Героїв живими»: рідні захисників Азовсталі провели акцію у Житомирі

Фото, відео
Укрінформ
У Житомирі відбулася акція - родичі захисників Азовсталі звернулися до міжнародних організацій із закликом домогтися визволення українських військових з полону.

Про це повідомляє Суспільне, передає Укрінформ.

"Першого серпня у Житомирі близько 30 родичів військовополонених Азовсталі вийшли на акцію із закликом до міжнародних організацій захистити права їхніх рідних та зробити все можливе, аби визволити їх із полону", - йдеться у повідомленні.

Організаторка акції Ольга Іванкова наголосила, що представники міжнародного товариства Червоного Хреста обіцяли простежити за тим, щоб із захисниками Азовсталі було все добре. Утім, Червоного Хреста не було поруч 29 липня, коли росіяни повідомили про вибух в Оленівці, під час якого загинули і були поранені десятки українських військовополонених. Вочевидь, вважає вона, не буде і надалі.

"Ми звертаємося до усієї світової спільноти, ми просимо: ми хочемо бачити наших Героїв живими", - заявила Іванкова.

Читайте також: Вбивство полонених в Оленівці: супутникові знімки підтверджують російський теракт

Акцію підтримали як матері, дружини, сестри військовополонених, так і пересічні жителі міста.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 29 липня на території колишньої виправної колонії № 210 смт Оленівка на тимчасово захопленій території Донецької області у будівлі, в якій утримувались українські військовополонені, стався потужний вибух. За даними російської сторони, в результаті загинули близько 50 українських захисників, ще понад 70 отримали важкі поранення.

Окупаційні сили на тимчасово окупованій території Донецької області на запит Українського відділення Міжнародного Комітету Червоного Хреста відмовили співробітникам цієї організації у доступі до українських військовополонених в Оленівці, що є прямим порушенням російськими загарбниками положень Женевської конвенції.

Українські військовослужбовці тримали оборону Маріуполя понад 80 днів. 16 травня за наказом вищого військового керівництва і під гарантії міжнародних гуманітарних організацій гарнізон "Маріуполь" погодився на евакуацію із заблокованого російськими загарбниками металургійного комбінату "Азовсталь".

Читайте також: У Раді готують заяву до світової спільноти через воєнний злочин російської армії в Оленівці

6 червня Президент Володимир Зеленський під час спілкування з журналістами повідомляв, що у полоні знаходяться більше 2,5 тис. українських військовослужбовців із Азовсталі.

Фото: Суспільне Житомир

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-