Керівника відділення «Луганськгазу» підозрюють у колабораціонізмі

Керівника відділення «Луганськгазу» підозрюють у колабораціонізмі

Укрінформ
Служба безпеки України задокументувала колаборантську діяльність колишнього керівника Старобільського міжрайонного управління експлуатації газового господарства АТ «Луганськгаз».

Про це в Фейсбуці повідомила пресслужба 3-го управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, передає Укрінформ.

«Слідством встановлено, що на початку березня 2022 року посадовець передав російським загарбникам рухоме й нерухоме майно підприємства, що залишилось в окупованому Старобільську і є власністю АТ «Луганськгаз». Окупанти запропонували йому очолити «Старобільське міжрайонне управління газового господарства» так званого «ДУП лнр «Луганськгаз». Чиновник прийняв пропозицію і нині керує незаконно створеним підприємством. СБУ повідомила окупаційному «начальнику газового господарства» про підозру в колабораційній діяльності», - йдеться в повідомленні.

Триває розслідування за процесуального керівництва Луганської облпрокуратури.

У СБУ нагадали, що за добровільне зайняття посади в незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованих територіях, закон передбачає покарання – до 10 років ув’язнення з можливою конфіскацією майна.

Читайте також: Депутату міськради на Харківщині повідомили про підозру у колабораціонізмі

Як повідомлялось, 24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, вбивають мирне населення. Сили оборони України чинять опір російським військам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-