Жителя Придністров’я засудили до 8 років в’язниці за минулорічний теракт в Одесі

Жителя Придністров’я засудили до 8 років в’язниці за минулорічний теракт в Одесі

Укрінформ
Приморський райсуд Одеси визнав винним жителя Придністров’я у скоєнні за гроші терористичного акту на території військової частини ЗСУ і засудив його до позбавлення волі строком на 8 років з конфіскацією майна.

Про це стало відомо з вироку Київського райсуду міста Харкова, оприлюдненого у Єдиному державному реєстрі судових рішень, передає Укрінформ.

«Визнати підсудного винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу України, та призначити йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 8 (вісім) років з конфіскацією усього належного йому майна», - йдеться у вироку.

Суд встановив, що безробітний житель Тирасполя прибув у вересні 2021 року до Одеси, де перебував без зареєстрованого місця проживання і навмисне, за попередньою змовою з невстановленими особами з корисливих мотивів, вчинив близько 4-ї ранку 15 грудня терористичний акт шляхом підпалу військового автомобіля "КамАЗ" на території військової частини ЗСУ.

Читайте також: Варварське поводження з полоненими неприпустиме: Посол США відреагувала на теракт в Оленівці

З урахуванням виняткової суспільної небезпечності злочину, а також того, що він був скоєний перед широкомасштабною військовою агресією рф, суд дійшов до висновку, що справедливим, необхідним і достатнім буде покарання, пов'язане з ізоляцією від суспільства.

Як повідомлялося, СБУ затримала агента російських спецслужб, який спланував низку терактів в Одесі. Зловмисника затримали «на гарячому», коли він вербував виконавця для нового злочину - підпалу військової техніки - та передав йому гроші за попередній підпал автомобіля ЗСУ.

Читайте також: Вбивство полонених в Оленівці: супутникові знімки підтверджують російський теракт

Таким чином російські спецслужби хотіли провести інформаційно-психологічні спецоперації в контексті нібито «наявності на території Одеського регіону проросійського підпілля та антиукраїнських настроїв населення».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-