Вівчар з Донеччини евакуював на Волинь 400 овець, більше сотні загинули під обстрілами

Вівчар з Донеччини евакуював на Волинь 400 овець, більше сотні загинули під обстрілами

Фото, відео
Укрінформ
Фермер з Донеччини евакуював на Волинь майже 400 овець, після того як російські війська знищили його будинок та частину отари.

Про це повідомляє Суспільне, передає Укрінформ.

Зазначається, що Володимир Альохін багато років розводив овець у Павлівці на Донеччині. В рідному селі чоловіка зараз точаться бої, його помешкання зруйнували російські війська. У Павлівці отара налічувала 520 голів. До Волині дісталися майже 400 овець.

"В мене 100 голів лягло за один постріл. Мінометний обстріл був. На пасовищі я стояв, намагався відігнати, але таки влучило", – зазначив Альохін.

Вцілілу отару із зони бойових дій чоловік гнав пішки понад 50 кілометрів. Як рятував тварин від обстрілів – зняв на відео.

На Волинь свою отару вівчар привіз вже вантажівкою для тварин. Оселився у селі Новостав, що неподалік Луцька.

Вівчару із Донеччини допомагає волинський фермер Василь Мельник. Їх вівці тепер в одній отарі і де чиї, кажуть чоловіки, не знають.

"Я йому запропонував приїхати до мене. Він довго думав, бо далеко їхати. Ми помогли йому і він приїхав до нас. Він не те що роботящий, він – пахар. Горою стоїть за Україну. З росіянами не захотів жити і приїхав до нас", – сказав Мельник.

Разом з вівчарем та отарою із Донеччини евакуювалися двоє помічників - пси вівчарської породи бордер-колі Люся і Рошен.

Читайте також: Аграрії Одещини наразі зібрали два мільйони тонн зернових

Як повідомляв Укрінформ, аграріям, що перебувають на окупованих територіях, слід максимально фіксувати факти крадіжки збіжжя, аби після деокупації була проведена юридична оцінка та отримана компенсація. Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський, зазначив, що після деокупації буде запропоновано кілька рішень, подібних до тих, як громадяни подають дані про зруйноване житло в електронному вигляді. Нині ці рішення напрацьовуються.

Фото: Суспільне Луцьк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-