Безкоштовний евакуаційний поїзд Покровськ-Кропивницький вирушить із 1 серпня

Безкоштовний евакуаційний поїзд Покровськ-Кропивницький вирушить із 1 серпня

Укрінформ
На Донеччині з 1 серпня вирушить безкоштовний евакуаційний поїзд Покровськ-Кропивницький. Після прибуття - безкоштовне розселення.

Про це повідомила Донецька обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

«1 серпня 2022 року о 16 год. 30 хв. із м. Покровська відправляється безкоштовний евакуаційний поїзд Покровськ-Кропивницький... Евакуйовані громадяни безкоштовно розміщуються у комунальних закладах та у приватних будинках (за бажанням) Кіровоградської області», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Україна запровадить обов’язкову евакуацію з Донеччини

Зазначається, що від населених пунктів Донецької області до вокзалу Покровська курсують безкоштовні автобуси. Евакуаційний поїзд зупиняється у містах Олександрія та Кропивницький.

«Для евакуації до громад Кіровоградської області необхідно подати заявку на «гарячі лінії» колцентрів міських, сільських рад та військових адміністрацій. Також залишити заявку можна за вказаними телефонами», - додали в ОВА.

Читайте також: Зеленський закликав жителів Донбасу евакуюватися

Раніше обладміністрація повідомляла, що з Покровська продовжує курсувати єдиний в Україні евакуаційний потяг, який прямує через Дніпро у Львів. Вирушає він о 16:30 щодня, посадка безкоштовна.

Як повідомлялося, агресор постійно обстрілює Донеччину, вбиваючи та травмуючи громадян, знищуючи цивільну інфраструктуру населених пунктів області.

Читайте також: На Донеччині поліція евакуюватиме дітей, якщо цього хоче хоча б один із батьків

На Донеччині до осінньо-зимового періоду має залишитися не більше 235 тис. населення, задіяних у процесі оборони й підтримки роботи критичної інфраструктури, інші всі повинні евакуюватися. До 24 лютого на Донеччині постійно проживали 1 млн 670 тис. осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-