На Донеччині поліція евакуюватиме дітей, якщо цього хоче хоча б один із батьків

На Донеччині поліція евакуюватиме дітей, якщо цього хоче хоча б один із батьків

Укрінформ
У Донецькій області поліція розпочала операцію з порятунку дітей; їх евакуюватимуть, якщо цього прагне хоча б один із батьків.

Про це повідомляє поліція Донецької області, передає Укрінформ.

Як зазначається, під час операції правоохоронці обходять кожну оселю, де є діти, аби з’ясувати, скільки дітей і чому залишаються на Донеччині, скільки виїхали і хто розглядає можливість евакуації.

У першу чергу це стосується багатодітних родин і сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах. За даними поліції, у населених пунктах безпосередньо біля лінії вогню залишаються понад 470 багатодітних родин, в яких виховується 1672 дитини. Найбільше – у Торецьку та Великій Новосілці. Загалом на Донеччині зараз перебувають приблизно 52 000 дітей.

Читайте також: Уряд створив координаційний штаб з евакуації жителів Донеччини

Зокрема, співробітники поліції роз’яснюють батькам, що евакуація передбачає й забезпечення житлом і надання всієї необхідної допомоги.

Як повідомляється, тільки за тиждень 131 родина, в яких виховується 477 дітей, виявила бажання евакуюватися.

“Правоохоронці евакуюватимуть дітей, якщо цього прагне хоча б один із батьків. Категорична відмова обох батьків від евакуації фіксуватиметься, та в разі настання тяжких наслідків вони братимуть відповідальність за життя дитини на себе”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: росіяни обстріляли залізничний вокзал у Покровську, є поранені

Зазначається, що з ініціативи ювенальних поліцейських в обласній військовій адміністрації створено гарячу телефонну лінію - 099 423 51 60 - для допомоги в евакуації багатодітних сімей з подальшим розселенням у більш спокійних районах України, а також за кордоном. За перші три дні на неї звернулися 62 родини, 10 з них уже евакуйовано.

Як повідомляв Укрінформ, 29 липня Кабінет Міністрів створив Координаційний штаб, який займатиметься організацією евакуації з Донецької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-