На Харківщині ворог замінував понад 46 тисяч га полів

На Харківщині ворог замінував понад 46 тисяч га полів

Укрінформ
На Харківщині ворог замінував понад 46 тис. га полів, однак там, де дозволяє воєнна обстановка, жнива тривають.

Про це в Телеграмі повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

«російська збройна агресія зруйнувала наші амбітні плани на проведення цьогорічних польових робіт. Через постійні обстріли в області горять лани, знищується техніка, ворогом заміновано понад 46 тис. га полів. Попри все, ми забезпечили збір урожаю на більш як 60% посівних площ. Аграрії Харківщини уже зібрали 173 тисячі тонн зерна нового врожаю», - йдеться у повідомленні.

За словами заступника директора департаменту агропромислового розвитку ОВА Костянтина Панфілова, ранні зернові та зернобобові культури наразі обмолочені на площі 50 тис. га (14% від загальної площі збирання). Середня урожайність становить 34,7 ц/га.

«Показники найвищої врожайності отримують виробники Красноградського району, збираючи 42 центнери з гектара», - зазначив Панфілов.

Читайте також: На Харківщині за добу загинули двоє людей, восьмеро поранені – ОВА

Як повідомлялося, на Харківщині планують зібрати 60% від урожаю минулого року, оскільки вдалося засіяти саме такий відсоток наявних площ. В області досі окуповано 31% території.

У захоплених громадах весняні роботи або не проводилися взагалі, або на обмежених площах. Так, на Дергачівщині, де тривають бойові дії, за словами голови громади, весняні роботи не проводилися, а врожай озимих зібрати неможливо через обстріли та ворожі міни. У Золочівській громаді, яка щодня зазнає ворожих обстрілів, весняні роботи практично не велися. У захопленій Борівській громаді вдалося засіяти не більше 35% наявних площ.

Жнива повноцінно чи частково проходять у п’яти районах області з семи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-