росіяни на Луганщині займають адмінбудівлі та грабують місцевих жителів – поліція

росіяни на Луганщині займають адмінбудівлі та грабують місцевих жителів – поліція

Фото
Укрінформ
російські загарбники у тимчасово захоплених населених пунктах Луганської області займають адміністративні будівлі та розграбовують майно місцевих жителів.

Як передає Укрінформ, про це Національна поліція України повідомляє у Фейсбуці.

Поліція Луганщини реєструє руйнування та пошкодження житлових будинків та об’єктів цивільної інфраструктури російськими військами.

"росіяни після знищення авіа та артилерійськими обстрілами мирних міст Луганщини, розграбовують майно місцевих, займають адміністративні будівлі підприємств та держустанов, насаджують новий уклад життя для громадян, які залишилися", - зазначили у поліції.

Так, протягом минулої доби правоохоронці Луганщини розпочали 10 кримінальних проваджень за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 438 Кримінального кодексу України “Порушення законів та звичаїв війни”.

За кожним фактом проводяться слідчі дії аби задокументувати кожен воєнний злочин ворога.

Крім того, встановлено четверо колаборантів, які вступили на службу до незаконних військових формувань “лнр” та отримали керівні посади в окупаційних структурах. Їх дії кваліфіковано за ст. 111-1 Кримінального кодексу України “Колабораційна діяльність”.

росіяни захопили 4 адміністративні будівлі у Сєвєродонецьку, Лисичанську, Рубіжному та селі Новозолотарівка. Причетним до цього злочину доведеться відповідати перед законом за ст. 341 Кримінального кодексу України “Захоплення державних або громадських будівель чи споруд”.

В розшук оголошено 11 транспортних засобів, за кожним фактом розпочаті слідчі та оперативно-розшукові заходи (ст. 289 Кримінального кодексу України).

Читайте також: З вулиць захоплених міст Луганщини не прибирають тіла загиблих - Гайдай

Як повідомляв Укрінформ, у Луганській області з початку повномасштабного вторгнення армії рф в Україну прийнято 75 повідомлень про зниклих безвісти дітей, з яких 48 ще не знайдено.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-