На Закарпатті всі виявлені в повітрі дрони вилучатимуть для потреб ЗСУ

На Закарпатті всі виявлені в повітрі дрони вилучатимуть для потреб ЗСУ

Укрінформ
У Закарпатській області усі виявлені в повітрі дрони конфісковуватимуть та передаватимуть на потреби Збройних сил України.

Про це повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита у Фейсбуці, передає Укрінформ.

За його словами, на Закарпатті контрабандисти активізували спроби переміщення через державний кордон тютюнових виробів за допомогою безпілотних літальних апаратів, квадрокоптерів та іншої аеротехніки.

“Це дороговартісне обладнання можна отримати лише під спецзамовлення. Враховуючи ці обставини, Рада оборони області рекомендувала конфіскацію такої аеротехніки у порушників з подальшою передачею за рішенням до наших ЗСУ в райони ведення бойових дій", - поінформував голова ОВА.

Те саме, підкреслив Микита, стосується й цивільних дронів, якими іноді користуються громадяни, порушуючи вимоги, визначені воєнним станом.

Читайте також: Діти зі Львівщини продали свої картини й допомогли придбати для ЗСУ дрон

Очільник ОВА закликав краян дотримуватися обмежень, а порушникам державного кордону порадив просто купувати безпілотні літальні апарати, квадрокоптери й іншу аеротехніку та одразу передавати до підрозділів розвідки ЗСУ.

Як повідомлялося, 27 лютого на території Закарпаття заборонено використання дронів, квадрокоптерів та інших приватних літальних апаратів. Тоді зазначалося, що при виявленні цих апаратів у повітрі їх знищуватимуть, а власників затримуватимуть.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-