У Миколаєві вулицю московську перейменували на Маріупольську

У Миколаєві вулицю московську перейменували на Маріупольську

Укрінформ
Миколаївська міська рада перейменувала вулицю московську на Маріупольську.

Відповідне рішення було прийняте під час онлайн-сесії міської ради 28 липня, передає кореспондент Укрінформу.

«В Україні йде жорстока війна з росією, і ми не маємо морального права мати у своєму місті вулицю, назва якої пов’язана з державою-агресором. Йдеться про московську. Пропоную перейменувати її на Маріупольську, щоб таким чином вшанувати пам'ять захисників цього міста, яке вже стало символом», - сказав міський голова Олександр Сєнкевич.

Варто зазначити, що паралельно депутати запропонували присвоїти вулиці московській ім'я Героїв полку Азов. Але дана пропозиція не набрала потрібну кількість голосів. Натомість, за Маріупольську віддало голоси 39 з 41 присутнього депутата.

Крім того, Сєнкевич наголосив, що у Миколаєві є ще достатня кількість вулиць, які також потребують перейменування. Наприклад, Гвардійська або 295-ї стрілкової дивізії. Тому цей процес буде продовжено, і героїв нинішньої війни буде вшановано.

Як повідомляв Укрінформ, у місті Новограді-Волинському на Житомирщині перейменували 66 вулиць.

Читайте також: Новограду-Волинському на Житомирщині повернуть історичну назву Звягель

Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україні активізувалися антиколоніальні практики: по всій країні демонтують пам'ятники, присвячені радянським чи російським діячам та пов'язаним з російською федерацією історичним подіям, а також перейменовують вулиці й інші топографічні об'єкти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-