росіяни відбирають на блокпостах медикаменти, які везуть в окупований Мелітополь - мер

росіяни відбирають на блокпостах медикаменти, які везуть в окупований Мелітополь - мер

Укрінформ
На російських блокпостах військові рф відбирають медикаменти та порушують умови зберігання для препаратів крові, які волонтери намагаються завезти в окупований Мелітополь.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров.

“Зараз погіршується ситуація в наших медичних закладах в частині медикаментів, бо з кожним разом все тяжче передавати медикаменти через наших волонтерів. На ворожих блокпостах повністю вивертаються всі медикаменти. Наприклад, засоби крові, як ми намагались передати, витягаються з сумок-холодильників, тобто порушується температурний режим і вони не можуть доїхати до міста в тій якості, яка потрібна”, - сказав він.

За словами міського голови, в Мелітополі ворог посилює тиск на мешканців і робить це в рамках підготовки до псевдореферендуму.

“Йдуть масові викрадення людей, чиняться масові тортури над людьми і з’являються під тиском відео викрадених людей, в яких вони зізнаються в тому, до чого не мали ніякого відношення”, - наголосив Федоров.

Читайте також: У Мелітополі лікарі відмовляються отримувати зарплату в рублях

Також він зазначив, що окупанти проводять “перепис” населення, роблять поквартирний облік і переписують все майно, яке є у людей.

Збільшилась і кількість викрадених людей, хоч офіційно відомо лише про 20 мешканців Мелітополя, які перебувають в полоні. Але, за словами Федорова, загарбники погрожують людям і залякують, аби ті не повідомляли про викрадення ні в ЗМІ, ні в українській владі. Кількість викрадених сягає близько 50- 60 людей, додав він.

Як повідомлялося, в Мелітополі військові рф намагались відновити військову базу, розташовану на окупованому аеродромі та знищену ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-