Загарбники обстрілюють Нікополь старими снарядами, частина яких не вибухає - голова РВА

Загарбники обстрілюють Нікополь старими снарядами, частина яких не вибухає - голова РВА

Укрінформ
Частина снарядів, якими російські військові обстрілюють Нікополь та його околиці, не вибухає, бо в них порушено строк зберігання.

Про це в ефірі телеканалу Відкритий сказав голова Нікопольської РВА Євген Євтушенко, передає Укрінформ.

“Використовуються “Гради”, частина зарядів взагалі не вибухають, можливо, в них порушений строк зберігання. Це стара техніка, старі боєприпаси. Нового тут нічого немає”, - сказав він.

Окрім того, на переконання Євтушенка, російські військові використовують Запорізьку атомну електростанцію як щит, за яким вони ховаються.

Читайте також: Обстріли Нікополя: ворог зруйнував залізничну колію, загинула людина

“Найбільша АЕС у Європі використовується ворогом як військова база. Там є боєкомплекти, військові машини - все те, чого там не має бути. І це небезпека як для всієї Європи, так і для всього світу. На жаль, ми маємо мляву реакцію від міжнародних партнерів, і це наводить на недобрі думки”, - розповів очільник району.

За його інформацією, з початку загострення ситуації в районі від обстрілів загинуло п'ятеро людей, кілька десятків поранені, близько 30% жителів Нікополя евакуювалися. Євтушенко додав, що людей з Нікополя намагаються розселити по громадах углибині району.

Читайте також: Кількість охочих евакуюватися з Нікополя зросла в десятки разів - ОВА

“Бо ми вже дійшли до того, що люди розбираються, що працює - ствольна артилерія чи реактивні установки. Це недобра історія”, - додав він.

Як повідомлялося, загарбники останнім часом регулярно обстрілюють Нікополь на Дніпропетровщині з боку Енергодара Запорізької області. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-