У громаді на Тернопільщині молодіжна рада створила благодійний фонд

У громаді на Тернопільщині молодіжна рада створила благодійний фонд

Фото
Укрінформ
У Зборівській громаді Тернопільської області члени місцевої молодіжної ради створили благодійний фонд «Сила дії молоді».

Про це повідомляється на порталі «Децентралізація», передає Укрінформ.

У перший день повномасштабної війни Молодіжний конгрес Зборівської міської ради відкрив оперативний штаб молоді. Напрямки роботи стосувалися збору речей та продуктів для військових і переселенців. Волонтери сортували продукти, засоби гігієни, одяг, плели маскувальні сітки. До молодіжної ради долучились школярі, педагоги та жителі міста.

«Для того щоб забезпечувати такий великий обсяг роботи і фінансів, Молодіжний конгрес створив та зареєстрував власний Благодійний фонд «Сила дії молоді», до нього увійшли члени молодіжної ради та молоді підприємці громади. Офіційно зареєструвати свою благодійну діяльність у Молодіжному конгресі вирішили через місяць після початку війни і активної волонтерської роботи», - йдеться у повідомленні.

Для забезпечення потреб військових, зокрема в амуніції, молодіжна рада відкрила рахунок на одного із членів. На сьогодні лише у гривнях зібрано понад 1 млн. Здебільшого за ці кошти купують прилади нічного бачення, військове взуття, плитоноски, тактичні рукавиці, джгути-турнікети та аптечки. Напрацьовано базу перевізників з інших країн, де команда замовляє більшість потрібних військовим речей.

Кошти збирали за допомогою соціальних мереж. Поширенням новин і рахунків займались і члени молодіжної ради, і місцеві жителі. Кошти перераховують і жителі громади, які нині перебувають за кордоном.

«Для нас було приємною несподіванкою, що люди активно долучились до нас і людськими ресурсами, і матеріальними. Жителі нашого міста допомагають нам з продуктами, додатковим транспортом, контактами, виготовленням готової продукції та енергетичних батончиків», – зазначила заступниця президента Молодіжного конгрессу Вікторія Романів.

Члени конгресу вже 7 разів їздили власним транспортом на передові позиції Миколаївщини, Харківщини, Сумщини, щоб передати допомогу для захисників та місцевого населення.

Під час повномасштабного вторгнення у раді реалізували й молодіжні ініціативи. Зокрема, розробили триденну програму навчання для школярів віком 10-14 років, де їх навчили писати проєкти і реалізовувати їх. Участь у ній узяли 22 дитини, а проєкти-переможці будуть здійснені спільно з Молодіжним конгресом.

Нещодавно конгрес також розпочав реалізацію ініціативи «7 сіток – 7 фільмів», у межах якої місцева молодь збирається для плетіння маскувальних сіток бійців. У перервах учасники переглядають патріотичні фільми та планують свою діяльність.

Благодійний фонд планує працювати і після перемоги, охоплюючи багато сфер, зокрема і роботу з дітьми, людьми похилого віку, організацію благодійних заходів.

Як повідомлялося, у 2021 році Молодіжний конгрес Зборівської громади з проєктом «Збільшення соціальної відповідальності молоді у Зборівській громаді» став переможцем в конкурсі від Програми «U-LEAD з Європою». Проєкт стосувався навчання та створення ініціативних груп волонтерів серед молоді. У громаді було створено 5 ініціативних команд волонтерів, які розпочали працювати з різними категоріями населення – дітьми, пенсіонерами, медиками, мешканцями та малозабезпеченими сім’ями.

Читайте також: U-LEAD допомагає громадам Рівненщини облаштовувати прихистки для переселенців

Ініціативні групи напрацювали проєкт програми «Розвитку волонтерської діяльності серед молоді Зборівської громади на 2021-2024 роки». Зборівська міська рада її затвердила та передбачила 200 тис. грн на її втілення.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Фото: U-LEAD

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-