На Херсонщині загарбники завербували 26 «правоохоронців» – їм повідомлено про підозру

На Херсонщині загарбники завербували 26 «правоохоронців» – їм повідомлено про підозру

Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру у колабораціонізмі 26 особам, які добровільно обійняли посади у псевдоправоохоронному органі у тимчасово захопленому Херсоні.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора, передає Укрінформ.

За даними слідства, на виконання вказівок російських кураторів на тимчасово захопленій території Херсонської області створено та організовано діяльність незаконного правоохоронного органу – так званого «гу мвд Херсонской области».

"Відбувся підбір та вербування 26 кандидатів, у тому числі з числа колишніх співробітників поліції України, які добровільно зайняли посади у псевдоправоохоронному органі", - зазначають в ОГП.

Читайте також: На Херсонщині ЗСУ знищили командно-спостережний пункт росгвардії

За інформацією відомства, зазначеним особам, серед яких 14 колишніх службовців органів МВС, повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-