Мешканці з дев'яти міст взяли участь у флешмобі «Біжу за Азовсталь»

Мешканці з дев'яти міст взяли участь у флешмобі «Біжу за Азовсталь»

Фото
Укрінформ
Мешканці з дев'яти міст України сьогодні взяли участь у забігу «Біжимо за Азовсталь» на підтримку військового гарнізону «Маріуполь».

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада.

«Біжимо за Азовсталь» - загальнонаціональна акція, яку підтримали 9 міст України. Сьогодні бігуни та небайдужі люди з різних куточків країни пробігли на знак підтримки Маріуполя та полонених з «Азовсталі», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що разом з ними бігли команди центрів «ЯМаріуполь» з Івано-Франківська та Хмельницького. У кожен метр цього 3-кілометрового забігу вони вкладали свої думки про Маріуполь та Азовсталь, підкреслили у міськраді.

Переможців серед учасників акції не було, а було єднання в спільній меті здобути перемогу, звільнити всіх полонених та повернути мир.

За словами Маріупольського міського голови Вадима Бойченка, для Маріуполя, України та всього світу захисники з Азовсталі – це герої, приклад нескореності та сталевої волі, які до останнього захищали український Маріуполь.

Читайте також: У полоні захисникам «Азовсталі» не давали знеболювальних - визволений боєць

«Тепер ми зобов'язані зробити все, щоб повернути їх до своїх родин. Герої повинні бути живими, вони потрібні Україні, вони потрібні нам. Їх приклад надихає боротися та вірити у звільнення Маріуполя. Після відновлення його вулиці будуть носити ім'я наших воїнів», - наголосив Бойченко.

Як повідомляв Укрінформ, більше ніж 80 днів українські військові тримали оборону Маріуполя. 16 травня розпочалась евакуація українських захисників із заблокованого російськими загарбниками заводу "Азовсталь", яка тривала кілька днів. Після виведення українських військових з Азовсталі, згідно з домовленостями, вони очікують на обмін.

Флешмоб «Біжу за Азовсталь» у Дніпрі / Фото: Микола М'якшиков, Укрінформ

29 червня відбувся найбільший обмін полоненими: Україна звільнила 95 захисників Азовсталі, загалом – 144 військових. Серед них 43 військовослужбовці полку «Азов».

Читайте також: Заяви полонених на відео здійснено під тиском - Асоціація родин захисників «Азовсталі»

Більшість звільнених українців мають важкі ушкодження: вогнепальні та осколкові поранення, вибухові травми, опіки, переломи, ампутації кінцівок.

6 червня Президент Володимир Зеленський під час спілкування з журналістами повідомляв, що у полоні знаходяться більше 2,5 тис. українських військовослужбовців із Азовсталі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-