На Львівщині для переселенців організовують безкоштовні екскурсії замками «Золотої підкови»

На Львівщині для переселенців організовують безкоштовні екскурсії замками «Золотої підкови»

Фото
Укрінформ
Львівська міська рада за фінансування уряду та народу Японії організовують екскурсійні тури маршрутом «Золотої підкови Львівщини» для переселенців, які тимчасово проживають у модульних містечках та центрах для ВПО.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

«Війна в Україні зачепила найуразливіших — дітей. Більше половини маленьких українців були змушені покинути свою домівку та шукати притулок. Тому ми разом з міською радою Львова та за сприяння, фінансування уряду та народу Японії вирішили підтримали маленьких переселенців та організувати серію таких одноденних поїздок до архітектурних пам’яток Львівщини. Ми пропонуємо на один день поїхати в ознайомчу поїздку до місцевих пам’яток архітектури, щоб діти та дорослі могли більше дізнатися про Львівщину та краще адаптуватися в своїй приймаючій громаді», — сказав голова офісу Міжнародної організації з міграції у Львові Віктор Автономов.

На Львівщині для переселенців організовують безкоштовні екскурсії замками «Золотої підкови» / Фото: пресслужба ЛМР

Він зазначив, що також кожна дитина отримує набір для творчості.

Організатори переконані, одноденні подорожі Львівщиною мають стати ковтком натхнення і відновлення сил для тих, хто пережив вимушене переселення та стрес.

«Цей проєкт ми зініціювали для того, щоб показати нашу землю людям, які приїхали до Львова, рятуючись від війни. Ми хочемо, щоб вони полюбили, зрозуміли наш край. Невідомо, як складеться їхня подальша доля: чи вони повернуться додому, чи залишаться жити у Львові, але в будь-якому випадку вони знатимуть, наскільки тут прекрасно. Це теж їх батьківщина, тому ми показуємо її красу, історію, колорит», — наголосила начальниця управління зовнішніх зв’язків і промоції Львова Тетяна Хабібрахманова.

Загалом організатори запланували 10 екскурсійних подорожей, в яких беруть участь майже пів тисячі внутрішньо переміщених українців.

Одноденна подорож охоплює замки Львівщини з екскурсією на Гавареччину: Львів - Свірж - Підгірці -Гавареччина.

«Ми вибрали досить легку екскурсійну програму для дітей, яка водночас містить дуже багато цікавої і корисної інформації. „Золота підкова Львівщини“ — це гордість нашої землі, багатство історії. Учасники подорожі побачать Свіржський та Підгорецький замки, а також Гавареччину, де вони долучаться до майстер-класу ліпки з глини, обідають, годують тварин. Це найбільш комфортний і цікавий одноденний маршрут нашою Львівщиною», — розповіла комерційна директорка Travel room Загвойська Ольга.

Читайте також: На Львівщині відкрилась Норвезька рада у справах біженців

Як повідомляв Укрінформ, на Львівщині проживають близько 400 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Офіційно зареєстрованих ВПО – понад 243 тисяч, з яких 75 тисяч – діти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-