Львівські лікарі врятували хлопця, який підняв замінований предмет у Святогірську

Львівські лікарі врятували хлопця, який підняв замінований предмет у Святогірську

Фото, відео
Укрінформ
У львівській лікарні Св. Миколая врятували 17-річного підлітка із Донецької області. У Святогірську він взяв у руку замінований предмет і ледь не загинув.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила пресслужба Першого мед об'єднання Львова.

«Він ледь не втратив життя піднявши із землі пляшку, яка виявилася міною. Прийшов до тями Павло лише у Львові. У лікарню Св. Миколая Першого мед об'єднання Львова його доправили евакуаційним потягом. Стан вкрай важкий: забій легеней, розрив м’яких тканин кисті та передпліччя правої руки, масивна травма правого стегна та інфекційне ускладнення. Більше тижня наші спеціалісти відділення анестезіології та інтенсивної терапії боролися за життя хлопця у відділенні реанімації», - повідомили в лікарні.

Львівські лікарі врятували хлопця, який підняв замінований предмет у Святогірську і ледь не загинув / Фото надані пресслужбою Першого ТМО Львова

В медзакладі розповіли, що у розпал війни 17-річний Павло залишився сам у рідному селі Долина Донецької області. Батько пішов захищати країну на фронт, а маму з молодшим братом російські загарбники насильно вивезли у росію.

Коли у дім влучила ракета хлопець перебрався переховуватися від обстрілів у Святогірську Лавру. Там він допомагав місцевим мешканцям та українським військовим. В один із таких днів Павло підібрав пляшку із землі аби викинути її у смітник. Та за долю секунди пролунав вибух. Предмет був замінованим.

Після того, як в реанімації стабілізували стан хлопця, лікарі хірургічного відділення продовжили подальше лікування ран. Найважча з них - розрив м’яких тканин кисті правої руки, якою Павло підібрав пляшку.

«У міру загоєння кінцівки, з хлопцем почав активно працювати наш спеціаліст відділення реабілітації - старший дитячий фізіотерапевт Сергій Худа. І успіхи хлопця неймовірні: Павло уже сам знову застібає ґудзики та частково розгинає пальці. Лікарі кажуть - аби повністю випрямити долоню йому потрібен ще щонайменше місяць щоденних занять», - додали у пресслужбі.

Читайте також: У Львові медики сформували 6-річній дівчинці з Волині штучний стравохід

Як повідомляв Укрінформ, у Львові відкриють Національний реабілітаційний центр, аналогів якому нема у Європі. За рік тут робитимуть 10 тисяч операцій та зможуть допомогти понад 50 тисячам українців, які постраждали від війни. Попередня вартість створення Національного реабілітаційного центру у Львові – 77 млн євро. Будівництво триватиме близько двох років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-