На Донеччині ДБР викрило псевдовійськових, які торгували зброєю та наркотиками

На Донеччині ДБР викрило псевдовійськових, які торгували зброєю та наркотиками

Фото
Укрінформ
Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) викрили групу осіб, які під виглядом «військовослужбовців» ЗСУ торгували зброєю та наркотиками на Донеччині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

"На кордоні з Дніпропетровською областю ДБР спільно з Нацполіцією зупинили два автомобілі, на яких пересувалися зловмисники. У транспортних засобах правоохоронці виявили та вилучили кулемет РПК, дві гранати РГД-5, понад 500 набоїв калібрів 5.45 та 7.62. Також у псевдовійськових знайшли наркотичну речовину, попередньо це психотропна речовина альфа-PVP", - йдеться у повідомленні.

ДБР встановило, що учасники угруповання, один з яких іноземець, використовували формений одяг та автомобіль з розпізнавальними знаками військовослужбовців Збройних cил України.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 263 КК України "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами" та 309 КК України "Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту".

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 7 років.

Читайте також: Арештоване майно депутата Ковальова вже конфіскували - ДБР

Як повідомлялося, Державне бюро розслідувань здійснює слідство у 675 провадженнях щодо державної зради та колабораційної діяльності, відкритих після повномасштабного вторгнення рф.

Фото: ДБР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-