Поліція затримала одесита, який закликав росіян ударити по місту ракетами

Поліція затримала одесита, який закликав росіян ударити по місту ракетами

Фото
Укрінформ
В Одесі поліцейські порушили справу про колабораційну діяльність проти місцевого жителя, який у соцмережах неодноразово закликав державу-агресора атакувати місто.

Про це повідомляє у Телеграмі пресслужба Одеської міськради, передає Укрінформ.

«Правоохоронці встановили, що шанувальник «русского мира» неодноразово надсилав у чати рф меседжі з проханням здійснити по Одесі ракетний удар, подібний до тих, від яких здригнулась Вінниця. Оперативники затримали зловмисника за місцем мешкання», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час обшуку помешкання затриманого поліцейські вилучили комп’ютер та мобільний телефон з доказами його колабораційної діяльності.

У межах досудового розслідування, розпочатого за ч. 1 ст. 111-1 КК (колабораційна діяльність), вилучену техніку направили на експертизу. Наразі правоохоронці перевіряють одесита на причетність до пособництва ворогові.

Читайте також: У Харкові затримали ймовірного коригувальника ворожого вогню

Як повідомлялося, протягом останніх місяців одеські правоохоронці передали на розгляд судів обвинувальні акти стосовно 55 осіб, які співпрацювали з ворогом, коригували вогонь по об’єктах чи поширювали в соцмережах матеріали, які містять виправдовування та заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікацію її учасників. У більшості з розглянутих кримінальних справ винуватцям оголосили вироки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-