У Вінниці збережуть фасад знищеного загарбниками Будинку офіцерів

У Вінниці збережуть фасад знищеного загарбниками Будинку офіцерів

Фото
Укрінформ
Фасад знищеного російськими «Калібрами» Будинку офіцерів у Вінниці збережуть, а конкурс проєктів нової будівлі оголосять згодом.

Про це повідомив у Телеграмі керівник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов, передає Укрінформ.

«Будинок офіцерів «законсервують» до зими. Фасад залишиться. Як і в Харкові планують залишити фасад зруйнованої облдержадміністрації, на прикладі ЦУМу Хрещатику в Києві: за історичною частиною будівлі - нова сучасна. Маємо зберегти історію і пам’ять про людей, які загинули 14 липня на площі Перемоги», - написав Борзов.

Знищений російськими «Калібрами» Будинок офіцерів у Вінниці / Фото: Вінницька ОВА

Який вигляд матиме відновлений Будинок офіцерів у Вінниці, стане відомо після конкурсу.

«Буде конкурс проєктів. Про можливі варіанти реконструкції говорили із архітекторами Вінниччини», - зазначив керівник області.

Читайте також: Стан однієї постраждалої від теракту у Вінниці критичний, ще восьми - тяжкий

Як повідомляв Укрінформ, 14 липня війська рф з акваторії Чорного моря завдали удару по центру Вінниці трьома ракетами «Калібр», внаслідок чого загинуло 23 людини, з них три дитини.

16 липня в лікарні померла постраждала, яка мала 85% опіків. 19 липня стало відомо про смерть іще однієї пораненої. Таким чином кількість жертв теракту зросла до 25-ти.

Загалом звернулися за допомогою 202 людини, з них 68 госпіталізували, в тому числі чотири дитини, 110 постраждалим надали допомогу амбулаторно.

Внаслідок ракетного удару в місті пошкоджено соціальні об’єкти і понад 80 будинків. Будівля Будинку офіцерів постраждала найбільше.

Фото: Сергій Крук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-