На Донеччині тими, хто не хоче евакуюватися, займаються правоохоронці

На Донеччині тими, хто не хоче евакуюватися, займаються правоохоронці

Укрінформ
На Донеччині тими особами, хто не хоче евакуюватися через лояльне ставлення до ворога, займаються правоохоронці.

Про це у телемарафоні повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко, передає кореспондент Укрінформу.

«Евакуація продовжується. Я не можу назвати, що це високі темпи. Це 300 – 350 осіб на добу евакуюються, це з 340 тисяч. Цифра особливо не змінюється... Тут є ще фактори. Можливо у тих, хто не хоче виїжджати, і якось лояльно ставиться до ворога, але цим, повірте, ми також займаємось і займаються правоохоронні органи. І мотиви деяких з них нам також відомі», - заявив очільник області.

Він зазначив, що евакуацію в області продовжують, і ще жорсткіші наполегливі заходи для рятування життя та здоров’я людей будуть застосовуватися для того, щоб на осінньо-зимовий період лишилось якнайменше людей в області.

«Я приводжу приклади для тих, хто не хоче виїжджати. Ось людина лягає відпочивати у приватному будинку, а на ранок, або вночі вже цього будинку немає. І під загрозою не просто здоров’я, але й життя. А життя і здоров’я – це найцінніше», - підкреслив Кириленко.

Він нагадав, що у місцевої влади є спеціально розроблений алгоритм евакуації – люди знають, як евакуюють, яким маршрутом і яка кінцева точка відправлення, де вони будуть і в яких умовах розміщені.

Читайте також: На Донеччині ворог намагається вийти на трасу Дебальцеве – Слов’янськ

Як повідомлялося, агресор постійно обстрілює Донеччину, вбиваючи та травмуючи громадян, знищуючи цивільну інфраструктуру населених пунктів області. У регіоні вже давно немає газопостачання, а в багатьох населених пунктах - і водопостачання. Ворог робить спроби прорвати українську оборону в кількох напрямках, але не має успіху і повертається на свої попередні позиції.

На Донеччині до осінньо-зимового періоду має залишитися не більше 235 тис. населення, задіяних у процесі оборони й підтримки роботи критичної інфраструктури, інші всі повинні евакуюватися. До 24 лютого на Донеччині постійно проживали 1 млн 670 тис. осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-