Гайдай: Після звільнення відбудуємо всі міста Луганщини

Гайдай: Після звільнення відбудуємо всі міста Луганщини

Укрінформ
Після звільнення планується відбудовувати всі міста Луганщини, при цьому інфраструктуру в них доведеться створювати нову, з урахуванням останніх світових досягнень.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна -Укрінформ сказав керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Усі комунікації в наших містах і селищах були застарілі й зношені, вони потребували заміни. Тож після деокупації будуть створюватись нові, вже враховуючі всю економію, енергоефективність – усе, що стосується і труб, і обладнання, апаратури контролю – всього», - наголосив Гайдай.

Щодо відбудови житла очільник Луганщини не став давати однозначну відповідь про конструктивні й архітектурні рішення, пообіцявши після звільнення території консультуватися з проєктантами.

«Той же Сєвєродонецьк, як приклад. Він весь побудований на пісках. Як його відновлювати – поки що незрозуміло. Можливо, на місці чотириповерхових будинків з’являться дев’ятиповерхові, але це з'ясується після повернення в місто української влади. Обов’язково все зробимо і все відбудуємо, враховуючи те, що за два з половиною роки до 24 лютого цього року Луганська область змінилась дуже потужно в кращий бік. Я впевнений: небагато часу нам знадобиться для повного відновлення Луганщини», - зазначив Гайдай.

Читайте також: Зв’язок з окупованою Луганщиною допомогли встановити самі загарбники – Гайдай

На запитання стосовно іноземної допомоги в розбудові постраждалих від боїв територій він повідомив про попереднє рішення на конференції в Лугано (Швейцарія) Чехії, Швеції та Фінляндії брати участь у відновленні області.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-