Чернігівщина отримала гумдопомогу для шкіл та рятувальників - ОВА

Чернігівщина отримала гумдопомогу для шкіл та рятувальників - ОВА

Фото
Укрінформ
Чернігівська область отримала масштабну гуманітарну допомогу від Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Про це повідомляє Чернігівська ОВА, передає Укрінформ.

"Одну з перших партій допомоги вже доправили на склад Департаменту цивільного захисту та оборонної роботи ОВА. У ній — обладнання, яке потрібне навчальним закладам, що постраждали внаслідок військової агресії. Це, передусім, комп’ютерна та інша техніка для Національного університету «Чернігівська політехніка» та ліцею залізничного транспорту", - йдеться в повідомленні.

Крім того, область отримає партію обладнання для цивільного захисту та аварійних робіт на суму майже 10 мільйонів гривень. Туди увійдуть переносні печі, засоби для очищення води, генератори і павербанки, інструменти, засоби зв’язку та інше.

«Це обладнання буде частково розподілене серед рятувальників та структур, які займаються питаннями цивільного захисту в області, частково — спрямоване до резервів на випадок надзвичайних ситуацій», — розповів директор Департаменту цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОВА Сергій Болдирев.

Загальна вартість всієї допомоги, яка буде передана в область, — понад 13 мільйонів гривень. Вона надається в рамках проєкту «Зміцнення громадської довіри (UCBI III)», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку.

Читайте також: Зеленська у Вашингтоні зустрілася з Блінкеном та провела переговори з USAID

Як повідомлялося, активні бойові дії на Чернігівщині тривали понад місяць. У квітні Збройні сили України звільнили всю територію Чернігівщини від російських загарбників.

Фото: Чернігівська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-