У заповіднику «Древлянський» на Житомирщині від обстрілів вигоріло понад 2 тисячі гектарів

У заповіднику «Древлянський» на Житомирщині від обстрілів вигоріло понад 2 тисячі гектарів

Укрінформ
У природному заповіднику «Древлянський», що у Народицькій територіальній громаді на Житомирщині, внаслідок ракетно-бомобових ударів російських військ вигоріло понад 2100 га.

Про це заповідник повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«У результаті ракетно-бомбових ударів по території Народицької територіальної громади виникли масові лісові пожежі, внаслідок чого вогонь пройшов понад 2100 га лісу на території заповідника. Ці дані попередні, оскільки триває розмінування території заповідника», - йдеться у дописі.

Зазначається, що нещодавно на території заповідника виявили російську ракету, що впала у лісі між селами Любарка і Калинівка.

Природний заповідник «Древлянський» площею понад 30,8 тис. га розташований у межах Народицької територіальної громади, що є однією з найбільш постраждалих в області внаслідок російського вторгнення. Його територія охоплює значні площі лісів, забруднених радіонуклідами. Заповідник створений з метою збереження унікальних лісових і водно-болотних природних комплексів Українського Полісся, охорони реліктових та ендемічних рослин і тварин та відтворення і збагачення природних лісів регіону.

Читайте також: На Житомирщині в заповіднику загарбники підпалили 600-річний дуб

Як повідомляв Укрінформ, працівники природного заповідника «Древлянський» не можуть своєчасно реагувати на лісові пожежі через замінування території та зруйновані мости внаслідок російської агресії.

Фото: Фейсбук Природний Заповідник Древлянський

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-