На Житомирщині в заповіднику загарбники підпалили 600-річний дуб

На Житомирщині в заповіднику загарбники підпалили 600-річний дуб

Фото
Укрінформ
У природному заповіднику «Древлянський» на Житомирщині російські загарбники підпалили 600-річний дуб, що є пам’яткою природи.

Про це заповідник повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«У заповіднику ріс 600-річний дуб. Його важко було не помітити – заввишки понад 25 метрів, дерево було огороджене та мало табличку природно-заповідного фонду. Окупанти обстрілювали території ПЗ «Древлянський» в с. Звіздаль та здійснили цілеспрямований підпал пам’ятки природи», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що дуб становив особливу рекреаційну цінність, а також під ним любили відпочивати місцеві жителі та відвідувачі заповідника.

Природний заповідник «Древлянський» розташований в межах Народицької територіальної громади, що є однією з найбільш постраждалих в області внаслідок російського вторгнення. Його територія охоплює значні площі лісів, забруднених радіонуклідами. Заповідник створений з метою збереження унікальних лісових і водно-болотних природних комплексів Українського Полісся, охорони реліктових та ендемічних рослин і тварин та відтворення і збагачення природних лісів регіону.

Читайте також: На Житомирщині засудили 15 колаборантів

Як повідомляв Укрінформ, у природному заповіднику «Древлянський», територію якого замінували російські війська, на боєприпасах підриваються дикі звірі.

Фото: Фейсбук Природного Заповідника Древлянський

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-