Колаборанту зі Старобільська, який взявся просувати «культуру лнр», оголосили підозру

Колаборанту зі Старобільська, який взявся просувати «культуру лнр», оголосили підозру

Укрінформ
На Луганщині Служба безпеки України повідомила про підозру мешканцю Старобільська, який добровільно прийняв від окупантів посаду «начальника відділу культури» у «Старобільському районі лнр».

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомила пресслужба 3-го управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

«Колишній депутат районної ради від партії регіонів, він багато років обіймав аналогічну посаду у місцевих органах влади української Луганщини, отримував від держави нагороди, пільги та почесні звання, у тому числі «Заслужений працівник культури України». Тепер колаборант переорієнтовує «культурний фронт» на Стробільщині на «цінності» країни-агресора», - йдеться в повідомленні.

Сьогодні підозрюваний виправдовує армію путінських вбивць та скаржиться російським пропагандистам, що до окупації Старобільщини йому та його колегам нібито заборонялося розмовляти та співати пісні російською мовою.

Читайте також: Суд арештував майно депутата-колаборанта Ковальова

Служба безпеки ретельно задокументувала дії колаборанта. Слідство СБУ повідомило правопорушнику про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Тепер за добровільне зайняття громадянином України посади у незаконних органах влади йому загрожує покарання до 10 років ув’язнення з можливою конфіскацією майна.

Читайте також: На Херсонщині фсб може інсценувати новий «теракт» проти колаборантів - облрада

Оперативники та слідчі СБУ продовжують копітку роботу щодо збирання інформації та документування діяльності кожного зрадника та колаборанта, аби після деокупації території жоден ворожий посіпака не уникнув покарання за вчинені злочини.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-