Фармкомпанію з Рубіжного російська пропаганда перетворила на «біолабораторію» - Гайдай

Фармкомпанію з Рубіжного російська пропаганда перетворила на «біолабораторію» - Гайдай

Укрінформ
Російські ЗМІ вкотре зганьбились, показавши сюжет про начебто «викриту» в руїнах Рубіжного «таємну військову біологічну лабораторію».

Про це у своєму Телеграм-каналі розповів начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Цей сюжет подивилися десятки тисяч росіян, багато із них вірять рупору кремля, яку б нісенітницю він не вигадав. Всі добре пам'ятають «військово-морську базу в Сєвєродонецьку», або «військову лабораторію з виробництва маріхуани» в Лисичанську. Моря в Сєвєродонецьку окупанти не знайшли й досі, а от «таємну біологічну лабораторію» в Рубіжному, де нібито «ставили опыты на людях» хтось із місцевих показав», - зазначив Гайдай.

Насправді автори сюжету показали рештки відомої далеко за межами України ТОВ НВФ «МІКРОХІМ», яке увійшло до числа лідерів вітчизняної фармацевтичної галузі, випускаючи більш ніж 70 найменувань готових лікарських засобів та сім найменувань фармацевтичних субстанцій для виробництва готових лікарських засобів.

Читайте також: Під контролем України залишаються два села на Луганщині

Крім того, лише за останні три роки на підприємстві було зареєстровано 22 нові лікарські препарати, розроблено та зареєстровано в умовах пандемії перший український Generic на основі Фавіпіравіру для лікування COVID-19.

Як повідомлялось, 24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-