Зі Святогірської лаври вдалося евакуювати групу мирних жителів

Зі Святогірської лаври вдалося евакуювати групу мирних жителів

Відео
Укрінформ
З території Святогірської лаври, яка зазнає обстрілів з боку загарбників, вдалося евакуювати групу мирних жителів.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє у Телеграмі.

«Зусиллями ГУР МО, за участі народних депутатів України, з території Святогірської лаври вдалося евакуювати групу мирних мешканців. Це родина, яка переховувалась в стінах лаври від постійних артилерійських обстрілів з боку окупантів: батько, мати та троє дітей. При цьому, наймолодша дитина народилась на території лаври кілька днів тому. Також змогла виїхати пара літніх людей - чоловік і жінка», - ідеться в повідомленні.

Зараз всі вони перебувають на підконтрольній Україні території та отримують необхідну медичну та психологічну допомогу.

Як зауважили у розвідці, Україна продовжує працювати над встановленням режиму припинення вогню та організацією гуманітарного коридору до Святогірської лаври. На її території перебувають до 600 мирних жителів, з яких понад 50 - діти, зокрема 4 немовлят.

Читайте також: Україна намагається врятувати людей зі Святогірської лаври, яку обстрілює рф

Як повідомляв Укрінформ, 1 червня територія Святогірської лаври зазнала артилерійського обстрілу з боку російських військ. Внаслідок обстрілу загинули архимандрит Галактіон, чернець Аристоклій і черниця Варвара. Кілька священиків зазнали тяжких поранень.

Раніше Головне управління розвідки інформувало, що близько 100 ченців відмовляються залишати територію Святогірської лаври на Донеччині. Частина з них через поранення, вік та хвороби перебувають у тяжкому стані, що унеможливлює їхню евакуацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-