Анонсоване гауляйтером Балицьким вигнання людей порівняли з депортацією кримських татар

Анонсоване гауляйтером Балицьким вигнання людей порівняли з депортацією кримських татар

Відео
Укрінформ
Самопроголошений губернатор Запорізької області Євген Балицький підписав розпорядження, в якому йдеться про "примусове видворення" протягом 24 годин людей із проукраїнською позицією та символікою. Мер Мелітополя Іван Федоров порівняв це з депортацією кримських татар у 1944 році.

Про це мелітопольський міський голова сказав у відео у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Хотілося торкнутися теми, яка стосується видання псевдовладою псевдоуказу з приводу того, що жителів тимчасово окупованих територій Запорізької області депортуватимуть за українську символіку, за непроросійську позицію. Тобто всі, хто матиме проукраїнську позицію, начебто як мають бути депортовані з тимчасово окупованих територій. Моя думка, що псевдовлада уявила себе сталіним і хоче повторити сценарій 1944 року - депортацію кримських татар із Криму. Так ось, історія все показала, що і перспектива Сталіна була погана, і депортація погано закінчилася – всі повернулися на свої місця”, - сказав Федоров.

Указ Балицького з'явився вчора ввечері, у ньому йдеться про "заборону на території Запорізької області будь-яких проявів екстремістської діяльності", до якої належить "використання нацистської атрибутики та екстремістських організацій", а також "створення інформаційних послуг".

Федоров висловив сподівання, що до депортації справа не дійде.

Читайте також: Зеленський: росіяни депортували 2 мільйони українців, десятки тисяч - у фільтраційних таборах

"До того, як рашисти здійснюватимуть псевдодепортації, ми повернемося до свого, хоч і поки що тимчасово окупованого, міста", - сказав Федоров.

Також він зазначив, що на сьогодні з Мелітополя хочуть виїхати 800 людей. Проте окупанти не випускають людей на блокпостах.

Як повідомляв Укрінформ, після того, як ЗСУ знищили військові бази загарбників у Мелітополі, агресор почав перекидати техніку у бік Кирилівки та Охрімівки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-