Ворог продовжує нищити цивільні об'єкти, за добу обстріляв 11 регіонів України

Ворог продовжує нищити цивільні об'єкти, за добу обстріляв 11 регіонів України

Укрінформ
російські війська продовжують знищувати цивільну інфраструктуру в Україні, за минулу добу ворог обстріляв 11 регіонів.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 16 липня.

По Одеській області ворог завдав ракетного удару з літаків стратегічної авіації Ту-95 з напрямку Ставропілля. Внаслідок влучання ракети (попередньо, Х-101) у склад виробничо-торговельної компанії спалахнула пожежа на площі близько 1000 кв. м. На місці працюють рятувальники. Інформації про постраждалих нема.

У Київській області вчора ввечері у небі над Білоцерківським районом ППО збила ракету. Жертв і руйнувань немає. Уламки впали в поле.

У Полтавській області вчора близько 21:00 у районі Кременчука лунали вибухи, але наразі немає інформації про влучання в об‘єкти, руйнування чи постраждалих.

У Чернігівській області вночі росіяни з мінометів обстріляли територію біля села Залізний Міст Новгород-Сіверського району. Жертв і руйнувань немає.

У Сумській області за добу агресори 10 разів з мінометів обстріляли Шалигинську громаду. У Глухівській громаді росіяни відкривали вогонь з мінометів, реактивної артилерії. Одна людина загинула, четверо поранені. Середино-Будську громаду вчора ворог обстріляв з мінометів, пролунали чотири вибухи. У Білопільській громаді зафіксовані удари зі ствольної артилерії, мінометів. Троє людей поранені. Зранку росіяни тричі обстріляли з мінометів громади Шосткинського району. За попередніми даними, без жертв.

Вчора ввечері війська рф завдали ракетного удару по Дніпру. ППО збила чотири із шести ракет. Дві влучили у промислове підприємство та вулицю поряд. Троє людей загинули, 16 поранені. Триває ліквідація пожежі на підприємстві. Зранку росіяни обстріляли із "Градів" Нікополь. Пошкоджено 12 багатоповерхових будинків, школу і ПТУ. Одна людина поранена, двоє перебувають під завалами.

У Криворізькому районі ворог обстріляв Зеленодольську, Апостолівську та Широківську громади. У селі Шестірня пошкоджені будинки. Постраждалих немає.

У Харківській області вночі агресори обстріляли ракетами Чугуїв. Частково зруйновано житловий багатоквартирний будинок, постраждали чотири людини, працюють рятувальники. Протягом доби росіяни обстрілювали Дергачівський, Ізюмський райони.

У Луганській області вночі по позиціях Збройних сил України ворог завдав чотири ракетні удари, здійснив три артилерійські атаки і п’ять тривалих мінометних обстрілів. Авіаудари завдані по Верхньокам’янському та Білогорівці. Поблизу останньої — ракетно-авіаційний удар. За добу зареєстровано 13 фактів руйнування помешкань, адміністративної будівлі, магазину. Загинула жінка.

Для розміщення структур так званої "лнр" терористи і військові рф захопили сім адміністративних будівель.

Читайте також: На півдні ЗСУ знищили майже пів сотні загарбників, танк і вісім гаубиць

У Донецькій області росіяни продовжують руйнувати населені пункти. Під вогнем перебували Авдіївка (житловий сектор, приміщення коксохімічного заводу), Бахмут (ринок, житловий сектор), Гірник (житловий сектор), Краматорськ (житловий сектор, влучання ракети у площу Миру в центрі міста), Красногорівка (житловий сектор), Верхньокам’янське (житловий сектор), Острівське (житловий сектор), Новомаркове (поле).

Сьогодні зранку агресори завдали шість ударів по Костянтинівці. Ракетами зруйновані будинки у приватному секторі. Вночі під час обстрілу був пошкоджений приватний будинок у Сіверську, одна людина зазнала поранень. За добу по області восьмеро загиблих і 14 поранених.

Сьогодні зранку ворог вкотре обстріляв Миколаїв. Інформація щодо постраждалих і пошкоджень уточнюється.

У Миколаївському районі вчора ввечері росіяни обстріляли села Лимани Галицинівської громади. Пошкоджено об'єкти критичної інфраструктури. У Баштанському районі протягом дня тривали обстріли у Широківській громаді. Зруйновано один житловий будинок, пошкоджено три. Двоє людей поранені.

Сьогодні близько 04:00 війська рф вели обстріли в Інгульській громаді. За попередньою інформацією, постраждалих немає. Тривають обстріли сіл по лінії розмежування у Березнегуватській громаді.

Читайте також: На Донецькому напрямку ЗСУ змусили ворога відступити від Вуглегірської ТЕС

У Херсонській області ситуація залишається напруженою: вибухи, обстріли, пожежі, пошкодження інфраструктури. Через бойові дії критичною є ситуація у передмістях Херсона, Каховському і Бериславському районах, є поранені та вбиті мирні жителі. Щодня СБУ та правоохоронці фіксують нові випадки колоборанства та відкривають кримінальні провадження щодо таких осіб. Переважно ті, хто співпрацює із загарбниками, - із кола спілкування "керівника адміністрації Херсонської області" Володимира Сальдо.

Відносно спокійно ніч минула в інших регіонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-