Проєкт «Безпечне освітнє середовище в умовах війни» стартував у Житомирі

Проєкт «Безпечне освітнє середовище в умовах війни» стартував у Житомирі

Фото
Укрінформ
Ініційований Міністерством внутрішніх справ проєкт «Безпечне освітнє середовище в умовах війни» стартував у Житомирі.

Про це сказав перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін під час робочої наради в Житомирі, передає кореспондент Укрінформу.

«На виконання доручення Президента Міністерством внутрішніх справ до початку нового навчального року започатковується проєкт «Безпечне освітнє середовище в умовах війни». У розрізі цього проєкту працівники підрозділів МВС проінспектують всі без винятку навчальні заклади України на предмет створення безпечних умов для навчання наших дітей. Житомир став першим містом, у якому ми розпочали свою роботу», - зазначив Єнін.

За його словами, у межах реалізації проєкту розроблять «Абетку з безпеки для школяра середньої школи», а також мобільний додаток, завдяки якому кожна дитина знайде відповіді на базові питання.

Окрім того, в навчальних закладах будуть розміщені плакати з основними правилами поведінки в умовах воєнного стану, їх розроблять МВС та Міністерство освіти і науки.

«Перші керівники МВС візьмуть участь у серпневих педагогічних конференціях, де, зокрема, ми поширимо інформацію про наш проєкт. Крім того, ми плануємо організувати у всіх навчальних закладах проведення єдиного уроку з безпеки школяра за участю пожежників, поліцейських», - зазначив перший заступник міністра.

Крім того, проєкт передбачає у першій декаді вересня забезпечити чергування біля навчальних закладів представників поліції з метою створення безпечних умов для дітей, профілактики правопорушень та порушення правил дорожнього руху з боку водіїв.

Єнін також зауважив, що будуть внесені зміни до навчальних програм для 6-11 класів. Зокрема, у предметі «Захист України» з’явиться окремий блок, який стосуватиметься протимінної діяльності.

Читайте також: Міносвіти рекомендує навчання у дві зміни в разі нестачі місць у шкільних укриттях

Робоча нарада проходила у будівлі Житомирського державного університету ім. І. Франка. Єнін разом із представниками місцевої влади, ДСНС та Нацполіції оглянули аудиторії та укриття навчального закладу. У виші до 1 вересня планують облаштувати 7 тимчасових укриттів. Окрім студентів в університеті навчатимуться учні наукового ліцею та ліцею №25, будівлі яких зруйновані внаслідок російської агресії.

Як повідомляв Укрінформ, новий навчальний рік розпочнеться 1 вересня для школярів і першокурсників вишів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-