Пошкоджені ракетами будинки культури та побуту у Вінниці знесуть

Пошкоджені ракетами будинки культури та побуту у Вінниці знесуть

Укрінформ
Будинок культури та будинок побуту у Вінниці, в які влучили російські ракети, відновленню не підлягають, а пошкоджене внаслідок обстрілу житло відновлюватимуть у найкоротші терміни.

Про це у Телеграмі повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко, який перебуває у Вінниці, передає Укрінформ.

"Щодо руйнувань, яких завдали російські ракети – Будинок культури буде знесено, він не підлягає відновленню, будівля будинку побуту – також. У найкоротші терміни будемо відновлювати житло, яке постраждало через ракетну атаку. Тут будуть замінені вікна, склопакети вже почали виготовляти", - зазначив Тимошенко.

Він додав, що у медзакладах Вінниці медикаментів і необхідних засобів достатньо.

Читайте також: Загиблих унаслідок теракту у Вінниці поховають коштом громади

"Лікарі знають, що в разі необхідності до них на допомогу приїдуть фахівці з інших міст та областей, але поки такої необхідності немає" - зауважив заступник керівника ОП.

За його словами, також була проведена перевірка стану укриттів у місті, і деякі з них у жахливому стані. У цьому зв'язку він наголосив на відповідальності місцевої влади за стан приміщень, що використовуються як укриття.

"Люди мають знати, що їм є куди піти та перечекати небезпеку. Крім того, на вулиці мають бути вказівники до місць, де є укриття. Система логістики має бути проста та зрозуміла", - наголосив посадовець.

Читайте також: Ракети по Вінниці запустили з району кримського мису Фіолент - ОК «Південь»

Він підкреслив, що це сигнал не лише для Вінниці, а для всіх міст: представники органів місцевої влади мають особисто перевірити готовність укриттів та знати їхній стан.

Крім того, має проводитися роз’яснювальна робота серед населення, люди мають знати, куди їм іти, додав Тимошенко.

Як повідомляв Укрінформ, 14 липня війська рф завдали по центру Вінниці удару трьома ракетами "Калібр". Унаслідок атаки загинули 23 особи, у тому числі троє дітей, 80 осіб госпіталізовані з травмами різного ступеня тяжкості.

У Вінниці сьогодні, 15 липня, оголошено день жалоби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-