Ракетний удар рф у Вінниці: потерпілі можуть зафіксувати збитки у «Дії»

Ракетний удар рф у Вінниці: потерпілі можуть зафіксувати збитки у «Дії»

Укрінформ
У Вінниці внаслідок російського ракетного удару 14 липня пошкоджень зазнали 49 житлових будинків.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької міської ради, передає Укрінформ.

"Унаслідок ракетного обстрілу постраждало нерухоме майно. Зокрема, 49 житлових будинків, розташованих неподалік від місця теракту. Вибиті вікна, зламані двері, пошкоджені стіни та вщент зруйновані перегородки – з усім цим стикнулися мешканці суміжних будинків", - йдеться у повідомленні.

У міськраді зазначили, що управлінські компанії усувають наслідки руйнувань унаслідок ракетної атаки на вулицях Вінниці. Більшість комунальної техніки була залучена для допомоги рятувальникам у розкопуванні завалів.

Читайте також: Після російського теракту у Вінниці до лікарень звернулися 197 людей – ОП

«Міський голова доручив нам відпрацювати алгоритм щодо ремонтів житла, і ми залучили всі управлінські компанії для цього. Наразі всі робітники продовжують працювати, аби якнайшвидше розібрати завали. Тим часом власникам постраждалих квартир видали плівку високої щільності, для закриття віконних отворів у під’їздах будинків», - сказав директор департаменту житлового господарства міськради Роман Фурман.

Читайте також: Ракетні удари рф по Вінниці: ідентифікували 19 із 23 загиблих

У міськраді нагадали, що за допомогою додатку "Дія" потерпілі можуть зафіксувати збитки, після чого уряд зможе оцінити, скільки коштів необхідно на відновлення.

Як повідомляв Укрінформ, 14 липня війська рф завдали удару по центру Вінниці ракетами "Калібр". Унаслідок атаки загинули 23 особи, з них троє дітей, 80 осіб, у тому числі 3 дитини, госпіталізовано з травмами різного ступеня тяжкості. Місцезнаходження ще 11 осіб встановлює поліція.

Читайте також: Загиблих унаслідок теракту у Вінниці поховають коштом громади

У ДСНС зазначали, що внаслідок ракетних ударів по центру Вінниці пошкоджено близько 55 будівель різного призначення та 40 автомобілів.

Пошкоджений унаслідок вибуху Будинок офіцерів вирішено знести, доля будинку побуту "Ювілейний" вирішуватиметься додатково.

У Вінниці сьогодні, 15 липня, оголошено день жалоби за загиблими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-