У Тернополі з’явилися «патріотичні клумби» із прапорами ЄС

У Тернополі з’явилися «патріотичні клумби» із прапорами ЄС

Фото
Укрінформ
Оригінальну квіткову композицію зі стягами держав Європейського Союзу облаштували в одному із мікрорайонів Тернополя.
Про це кореспондента Укрінформу повідомив начальник міського управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Олег Соколовський.

«Нову ландшафтну композицію, на якій квіти висадженні у кольорах прапорів Польщі та інших країн Європейського Союзу, США та Великобританії, створили комунальники на вулиці Євгена Коновальця. Поруч встановили стяги згаданих держав, які чи не найбільше допомагають Україні у війні проти російського агресора», - розповів Соколовський.

За його словами, ідея створення таких оригінальних квітників у місті виникла з ініціативи тернополян та внутрішньо переміщених осіб, які проживають в обласному центрі.

Клумби на патріотичну тематику є вже на масиві Дружба, при вході у парк Сопільче, на проспекті Степана Бандери.

Нині у місті вже облаштовано близько 30-ти клумб-квітників, більшість з яких висаджено у паркових зонах обласного центру.

Як повідомляв Укрінформ, у Тернополі відновили квітковий годинник, аби така оригінальна барвиста композиція радувала тернополян та гостей міста. У ній встановили циферблат та декоративний герб міста.

Раніше агентство повідомляло, що цього року на території Тернопільської громади посадили понад пів тисячі дерев. Цьогорічною «зеленою родзинкою» у різних куточках міста стали локації з екзотичних саджанців кленів гостролистих «друммонді» та червонолистих «роял ред». Висадження дерев та кущів розпочалось у рамках проєкту «Озеленення України» та згідно з Концепцією комплексного озеленення міста.

За останніх п’ять років в обласному центрі висадили понад 6 тис дерев та майже 2 тис кущів. Серед них переважають рідкісні та екзотичні види, акліматизовані до місцевих умов.

Фото: пресслужба Тернопільської міської ради

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-