Затримали двох коригувальників обстрілів Миколаєва та області

Затримали двох коригувальників обстрілів Миколаєва та області

Фото
Укрінформ
Правоохоронці викрили двох жителів Миколаївської області, які коригували ворожий вогонь.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури викрили і повідомили про підозру двом жителям Миколаївщини у несанкціонованому поширенні інформації про переміщення та розташування Збройних сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, підозрювані збирали дані про розташування, переміщення підрозділів ЗСУ та інших формувань, а також розташування інфраструктурних об’єктів на території Миколаєва та області. Потім інформацію вони передавали куратору з рф через канали закритого зв’язку. росіяни використовували її для ракетних ударів по Миколаєву та Баштанці.

У ході обшуку у місцях проживання підозрюваних вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони з доказами протиправної діяльності.

Коригувальників ворожих обстрілів затримали. За клопотанням прокурора одному із підозрюваних суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави, щодо іншого розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу триває.

Читайте також: СБУ затримала зрадника, який коригував ворожий вогонь на Запоріжжі та Дніпропетровщині

Як повідомляв Укрінформ, 15 липня в Миколаєві російські ракети влучили у два найбільші університети.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-