Понад 70% учнів Мелітополя готові вчитися онлайн в українських школах - мер

Понад 70% учнів Мелітополя готові вчитися онлайн в українських школах - мер

Відео
Укрінформ
Із тимчасово захопленого Мелітополя виїхало понад 40% школярів. Водночас понад 70% дітей виявили бажання продовжувати навчання онлайн в українських школах.

Про це міський голова Мелітополя Іван Федоров сказав на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Вступна кампанія до вищих навчальних закладів проводиться. Всі виші перереєстровано на території міста Запоріжжя. Ми будемо відразу після закінчення вступної кампанії мати цифри щодо кількості дітей, але понад 40% школярів виїхали і не збираються продовжувати навчальний процес на території Мелітополя. Більше 70% виявили бажання продовжити навчання онлайн в українських школах», - сказав він.

За словами Федорова, у міській сфері освіти налічується 2800 працівників, з них погодились на співпрацю з загарбниками не більш ніж 270 людей. Причому йдеться про технічних працівників, а не освітян.

Читайте також: Загарбники планують привезти у Мелітополь російських учителів - Федоров

Міський голова також прокоментував заяву представників окупаційної "влади", що батьки школярів мають до 15 липня подати документи. За його словами, водити дітей до таких шкіл небезпечно.

«Це некваліфіковані працівники, непідготовлені кадри, і це небезпечно. Не можна водити дітей до рашистських шкіл. Ніхто не зможе відповідати за безпекову ситуацію у цих закладах. Зараз ми намагаємось налаштувати систему освіти, щоб вона продовжила працювати онлайн з 1 вересня або з тієї дати, з якої поставить завдання Міносвіти», - сказав Федоров.

Читайте також: Загарбники «відрізали» один із мікрорайонів Мелітополя

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-