Шмигаль нагородив саперів, які розміновують Чернігівщину

Шмигаль нагородив саперів, які розміновують Чернігівщину

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час робочої поїздки на Чернігівщину нагородив саперів, які проводять розмінування області.

Про це очільник уряду розповів у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Загалом з 24 лютого наші сапери вилучили та знешкодили по Україні 159 тисяч вибухонебезпечних предметів (зокрема 2 тисячі авіаційних бомб), обстежили та розмінували територію площею 64 тисячі гектарів. Дякуємо за професійну роботу», - наголосив Шмигаль.

Він додав, що піротехніки й сапери стали невід’ємною ланкою повернення життя на звільнених територіях, а російські загарбники нічим не гребують у своїх намаганнях знищити українців, тож мінують навіть дитячі іграшки.

Загалом, за словами прем'єра, до робіт на Чернігівщині залучено 70 працівників ДСНС та 27 одиниць техніки. Крім піротехнічних підрозділів ДСНС, у Прилуцькому районі працюють підрозділи з розмінування Данської Ради у справах біженців, а також уже відомий на весь світ пес Патрон.

Читайте також: Через United24 вже зібрали понад $62,8 мільйона, найбільше донатять на оборону і розмінування

Як повідомлялося раніше, 13 липня Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль відвідує Чернігівщину.

24 лютого росія розпочала повномасштабний наступ на Україну. У лютому-березні Чернігівська область була місцем активних бойових дій. У квітні Збройні Сили України звільнили Чернігівщину. Досі ворог обстрілює чернігівське прикордоння й завдає ракетних ударів по населених пунктах області.

Фото: Телеграм Дениса Шмигаля

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-