Шмигаль побував на Чернігівщині: Містечка і села повертаються до звичного життя

Шмигаль побував на Чернігівщині: Містечка і села повертаються до звичного життя

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль побував на Чернігівщині та зауважив, що містечка і села, які постраждали від російських військових, потроху повертаються до звичного життя.

Як передає Укрінформ, про це Шмигаль написав у Телеграмі.

Він зауважив, що Чернігівщина однією з перших зіткнулася з російськими варварами, і сотні тисяч людей були вимушені тижнями ховатися в укриттях під обстрілами.

«Сьогодні відвідали одну з таких шкіл у с. Ягідному Чернігівської області. Упродовж місяця окупанти тримали в заручниках у підвалі закладу понад три сотні мешканців. Фактично все населення цього населеного пункту. 50 дітей і навіть немовлят. Внаслідок жорстокості загарбників 10 людей померло від задухи, сім були вбиті й один зник безвісти», - написав Шмигаль.

Він додав, що тепер містечка й села області потроху повертаються до звичного життя.

«Підрозділи «Добробату» займаються відновленням житлових будинків. Усі пошкодження фіксуються та заносяться в реєстр. Уряд уже виділив Чернігівщині 400 млн на першочергові заходи. З них 150 млн — для відновлення повноцінної роботи Чернігівводоканалу», - поінформував глава уряду.

Наразі важливо відновити тепло- й водопостачання в населених пунктах, аби забезпечити там нормальну життєдіяльність, наголосив Шмигаль.

«Все відновимо та відбудуємо краще, ніж було», - резюмував він.

Читайте також: На Чернігівщині цього літа не працюватимуть дитячі оздоровчі заклади

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала повномасштабний наступ на Україну. У лютому-березні Чернігівська область була місцем активних бойових дій. У квітні Збройні Сили України звільнили Чернігівщину. Досі ворог обстрілює чернігівське прикордоння й завдає ракетних ударів по населених пунктах області.

Фото: Телеграм Дениса Шмигаля

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-