Андрющенко закликав маріупольців евакуюватися: Іншої нагоди може не бути

Андрющенко закликав маріупольців евакуюватися: Іншої нагоди може не бути

Укрінформ
Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко закликає людей, які ще залишаються у тимчасово захопленому місті, скористатися відкритим загарбниками коридором для евакуації у Запоріжжя, бо іншої нагоди може не бути.

Про це він написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Другий тиждень окупанти відкрили канал евакуації в Запоріжжя. Так, вони прикривають власні військові маневри - ви самі бачите колони техніки, що рухається через місто. Але поки є шлях - користуйтесь. Другої нагоди може не бути», – наголосив Андрющенко.

Читайте також: У Маріуполі наразі неможливо відновити медичну систему – Андрющенко

Він зазначив, що на півдні вже йде контрнаступ, наданими Україні партнерами зброя дістає вже глибоко в тил ворога.

«Ви бачите, як окупанти розміщують склади, бази та казарми серед ваших будівель. Все це - мішень. А ви - поруч, тому що ви - живий щит для росіян. В разі влучання в склад БК страждають квартали поруч від детонації снарядів. Не наражайте себе на небезпеку», - закликав маріупольців радник мера.

Читайте також: В ОРДЛО почалася агіткампанія до «референдуму» - правозахисники

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване ворожими обстрілами. Знищені та зруйновані підприємства, міська комунальна інфраструктура, школи, дитсадки, лікарні, житлові будинки.

Маріуполь сьогодні без нормального постачання світла, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч - депортовані до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Читайте також: Після зливи вулиці Маріуполя тонуть у нечистотах

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-