Спроби ворога просунутися на Сіверськ, «гаряча» Донеччина та пожежі на Херсонщині – зведення ВЦА

Спроби ворога просунутися на Сіверськ, «гаряча» Донеччина та пожежі на Херсонщині – зведення ВЦА

Укрінформ
У Луганській області російські загарбники намагалися просунутися з боку Лисичанська на Сіверськ, спроби поки що невдалі. 

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 10 липня.

росіяни стягують війська поблизу Білогорівки, обстрілюють навколишні населені пункти, завдають авіаударів - вночі здійснили сім артилерійських обстрілів і чотири ракетні удари.

У Чернігівській області росіяни вночі здійснили мінометний обстріл в районі села Миколаївка (Семенівська громада), загиблих немає.

На Сумщині вночі ворог обстрілював громади на півночі області з мінометів та ствольної артилерії. Попередньо, без постраждалих. Протягом минулої доби росіяни обстрілювали Шалигінську, Хотінську, Есманьську громади.

Читайте також: На Сумщині поки не відновлюватимуть зруйнованих мостів поблизу кордону

У Дніпропетровській області ворог знову обстріляв Криворізький район, територію Зеленодольської громади. Без постраждалих.

У Харкові російські війська кілька разів влучили по Слобідському та Основ’янському районах, пошкоджені житлові будинки та навчальний заклад. За попередніми даними, дві особи госпіталізовані. В області протягом доби загарбники завдавали ударів по Чугуївському, Харківському і Богодухівському районах. Горіли житлові будинки, господарчі споруди, відкриті території. За добу по області одна людина загинула, двоє дістали поранення.

У Донецькій області за минулу добу росіяни завдали 5 ракетних ударів по Костянтинівці (один загиблий, 18 поранених), один удар - по нещодавно звільненій Павлівці у Вугледарській громаді. В Авдіївці - понад 10 обстрілів з РСЗВ і ствольної артилерії по житлових кварталах та цивільній інфраструктурі. В Мар'їнці і Красногорівці - обстріли з РСЗВ. В Очеретинській громаді - зі «Смерчів». У Світлодарській громаді чотири людини дістали поранення. У Переїзному Званівської громади одна людина загинула, ще одна поранена. Ввечері росіяни завдали три ракетні удари по Часовому Яру. Відомо про 6 загиблих і 5 поранених цивільних. Під завалами - щонайменше 30 людей. Рятувальна операція триває. В області відсутнє газопостачання та частково вода і електрика. Населенню рекомендовано евакуюватися.

У Миколаївській області росіяни обстріляли села Березнегуватської громади по лінії розмежування. Інформація щодо потерпілих і пошкоджень уточнюється. Також загарбники обстріляли Широківську громаду. Постраждали три людини.

Читайте також: В Україні 648 дітей поранені внаслідок російського вторгнення

У Херсонській області спостерігалися численні вибухи та пожежі, в тому числі у Чорнобаївці. На великих територіях області горять поля і ліси. Критична ситуація у громадах Бериславського району, зокрема у селах Калинівської ТГ, Великоолександрівської, Високопілля та Нової Воронцовки. Напружена ситуація із медикаментами, дефіцит кадрів у лікарнях та освітніх закладах. Через залякування та тиск тисячі профільних спеціалістів вимушені тікати. Обласна влада радить жителям евакуюватися.

Читайте також: Через обстріли рф дві громади Херсонщини залишились без газу

Відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Кіровоградській, Черкаській, Одеській, Полтавській, Житомирській та Київській областях.

Фото: t.me/pavlokyrylenko_donoda

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-