На Сумщині поки не відновлюватимуть зруйнованих мостів поблизу кордону

На Сумщині поки не відновлюватимуть зруйнованих мостів поблизу кордону

Укрінформ
Мости у прикордонні Сумщини з рф на прохання військових поки що не будуть ремонтувати; наразі в області зруйновано та пошкоджено 10 мостів.

Про це повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький під час брифінгу "Оперативна та гуманітарна ситуація в Сумському регіоні" в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

"Мости по прикордонню Сумщини з рф на прохання військових не будуть ремонтуватися", - заявив він.

Як уточнив Живицький, це ті мости, якими росіяни заходили в країну з 24 лютого. Вони розглядаються як шляхи в разі можливого повторного вторгнення військ рф.

"Також у нас в регіоні багато мостів, які зруйновані не лише на початку війни чи за час окупації, а й підірвані вже рашистами, під час виходу із Сумської області наприкінці березня - на початку квітня. Поки що вони не будуть відновлюватися", - сказав Живицький.

Читайте також: В Охтирці на Сумщині починають відновлювати ТЕЦ, яку розбомбили росіяни

Голова Сумської ОВА розповів, що в області з початку війни 2,5 тис. об'єктів або серйозно пошкоджені, або зруйновані

Наразі в регіоні триває процес відновлення за схемою "фаст рікавері" - відновлюють те, де можна відремонтувати дахи, вікна. Йдеться про різні будівлі, починаючи від багатоквартирних будинків до приватних садиб та об'єктів ЖКГ.

Читайте також: На Київщині в ході бойових дій були пошкоджені 49 мостів

Як повідомлялося, зараз на Сумщині ремонтують міст, що з'єднує обласний центр з Лебедином. Завершено демонтаж зруйнованих прогонових будов та опор, тривають роботи з влаштування монолітної плити і бетонування опор, будівництво під'їзної дороги.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-