На Житомирщині оголосили підозру організаторам «промислового» виробництво канабісу

На Житомирщині оголосили підозру організаторам «промислового» виробництво канабісу

Фото
Укрінформ
У Житомирській області оголосили про підозру десятьом жителям Луганщини, які організували масштабне виготовлення наркотичних засобів.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області, передає Укрінформ.

«8 липня слідчі Слідчого управління ГУНП Житомирщини під процесуальним керівництвом обласної прокуратури оголосили підозри 10 жителям Луганщини, причетним до масштабного вирощування та виготовлення наркотичних засобів на території Радомишльської громади. Групу «ділків» викрили поліцейські кілька місяців тому безпосередньо під час процесу та вилучили понад 100 кг канабісу», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наприкінці лютого на території колишнього підприємства, розташованого на околиці міста, було виявлено «ферму» з вирощування конопель та їх первинної обробки.

Під час досудового розслідування було встановлено причетність до незаконної діяльності десятьох осіб, серед них 25-річна дівчина. Усі вони жителі Луганщини, віком від 25 до 44 років.

Зловмисники дотримувалися певних правил маскування. 34-річний організатор уклав договір про оренду приміщення недіючого підприємства та забезпечив доставку необхідних складових для вирощування рослин – освітлення, поливу, просушування тощо.

Під час слідчих дій поліцейські вилучили з цеху зелені рослини конопель, що проходили термічну обробку, кілька сотень ємностей для їх вирощування, автомобіль та інші свідчення протиправної діяльності. Загальна вага виявленого канабісу – 115 кг.

За клопотанням поліції стосовно десятьох затриманих був обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. У червні організатора та ще двох найактивніших членів угруповання було звільнено з-під варти унаслідок внесення застави розміром близько 700 тисяч гривень за кожного.

Вилучена сировина та інші речові докази були направлені на експертні дослідження. За їх результатами та іншими проведеними слідчо-розшуковими заходами 8 липня слідчі Слідчого управління оголосили вказаним особам підозри у вчиненні низки кримінальних діянь.

Читайте також: На Сумщині наркоділки вирощували канабіс у стінах держпідприємства

Усім десятьом інкримінується організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені групою осіб (ч. 2 ст. 317 ККУ), чотирьом – безпосереднє вирощування нарковмісних рослин (ч. 2 ст. 310), а 34-річному організатору – ще й збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах, учинений у складі організованої групи (ч. 3 ст. 307).

За ці протиправні дії законодавством передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від 9 до 12 років з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-