У ресторані на Львівщині отруїлися 26 людей, з них - троє дітей

У ресторані на Львівщині отруїлися 26 людей, з них - троє дітей

Укрінформ
У Львівській області 26 людей захворіли на сальмонельоз, з них троє дітей - усі госпіталізовані у Львівську обласну інфекційну клінічну лікарню.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА, передає Укрінформ.

«У Львівській області 26 людей захворіли на сальмонельоз, з них троє дітей. Хворі госпіталізовані у Львівську обласну інфекційну клінічну лікарню. Стан середньої важкості», - йдеться у повідомленні.

За словами керівника Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Наталії Іванченко, віруси, бактерії, потрапивши у воду або харчові продукти, або через немиті руки чи набридлих мух, можуть потрапити в організм і викликати хворобу.

Читайте також: У Києві зафіксували випадок ботулізму: жінка купила в’ялену рибу

«Нудота, блювота, біль у животі і пронос — класичні ознаки кишкової інфекції. Перш за все, варто випити сорбент. Це може бути біле вугілля, ентеросгель чи інші. Також потрібно часто пити воду маленькими ковтками. Ідеально, якщо це суміш для оральної регідратації. Якщо невпинна блювота, запаморочення, висока температура – негайно звертайтесь по медичну допомогу», - пояснила лікар.

За повідомленням ЗМІ, отруєння сталося в ресторані відомої львівської мережі «Томатіна». Відомо, що всі потерпілі їли страви з соусом «карбонара», їх уже вилучили з меню. Держпродспоживслужба проводить перевірку у закладах мережі, дотичних до приготування соусу працівників тимчасово відсторонили. У склад соусу «карбонара» входять сирі яєчні жовтки, однак наразі невідомо, чи саме вони стали причиною отруєння. Лабораторні дослідження тривають.

Читайте також: У Києві зареєстрували 23 випадки отруєння шаурмою

Як повідомляв Укрінформ, у Києві зареєстрували 23 випадки отруєння шаурмою, відкрито кримінальне провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-